Anmeldelse fra Esben Jannik Bjerrum

Esben Jannik Bjerrum, cand.pharm., Ph.d. kontaktede Commitment Lab i sommers og bad om at få tilsendt et anmeldereksemplar af ’Væredygtig ledelse’.

Den 9. oktober publicerede Esben i artikel på LinkedIn hans vurdering og anbefaling af bogen – det er vi hos Commitment Lab umådelig stolte af.

Esben mener at ”I en tid, hvor meningsfuld ledelse og selvledelse er afgørende, er denne bog en nødvendig læsning.”  

Vejen til Væredygtig Ledelse

af Esben Jannik Bjerrum, mandag d. 9. oktober 2023

”Jeg har for nyligt haft fornøjelsen af at læse “Væredygtig ledelse® og humanokratisk praksis” af Tine Nyholm, en person jeg beundrer for hendes evne til at se verden gennem en unik linse og levere nye perspektiver på livet, ledelse og eksistens.

Et af hendes åbne diplom uddannelsesforløb jeg deltog I for mange år siden var et afgørende vendepunkt i mit liv, og bogen var et kærkomment gensyn med mange af de redskaber, modeller og tænkemåder vi lærte om på kurset, og som jeg har brugt siden med fantastisk effekt. Det er godt at se tingene samlet, hvor jeg hidtil har måtte bruge mine egne kursus notater som reference. Jeg tror at enhver, med eller uden ledelsesansvar, vil drage fordel af at læse denne bog.

Bogen udforsker begrebet væredygtig ledelse, hvor mennesket er i centrum og psykologisk tryghed og samhørighed er i fokus. Den udfordrer traditionelle ledelsesmetoder, og jeg tror, den kan inspirere og informere både nuværende og kommende ledere. For dem med ambitioner om at blive en bedre leder, giver den friske perspektiver og praktiske værktøjer til at lede væredygtigt – en måde at være og eksistere i verden på, der tager hensyn til både trivsel og passion.

Tine Nyholm formår at beskrive komplekse begreber som væredygtig selvledelse® og væredygtighed på en forståelig måde. Væredygtig selvledelse handler om at håndtere hverdagens udfordringer bevidst og udviklende, mens væredygtig ledelse handler om at skabe psykologisk tryghed og samhørighed gennem dialogbaseret udvikling.

Men det stopper ikke der. Væredygtighed er ikke kun for ledere. Som medarbejdere kan vi forstå, hvordan god ledelse kan se ud, og hvad vi kan forvente (og forlange). Den åbner op for dialog og samarbejde på en måde, der gør arbejdspladsen mere levende og meningsfuld, og værktøjerne og samtale modellerne kan også bruges praktisk i samarbejde. De fungerer såmænd også glimrende i den private sfære, med f.eks. teenagebørn, da vi faktisk alle steder som mennesker har brug for meningsfuld dialog og lyttende nærvær i vores omgang med hinanden.

Tine deler sin ekspertise som erhvervspsykolog og virksomhedskonsulent og guider os gennem, hvordan vi kan implementere væredygtig ledelse i vores organisationer. Bogen er fyldt med cases og konkrete eksempler, hvilket gør det muligt at relatere til og reflektere over situationer, man kun alt for ofte genkender fra sine egne oplevelser. Det er ikke altid let at få det til at virke i første omgang, men bogen er helt sikkert et godt udgangspunkt for at udforske hvordan det kan implementeres, og starte med at lære mere og udvikle sig i at være væredygtig.

I en tid, hvor meningsfuld ledelse og selvledelse er afgørende, er denne bog en nødvendig læsning. Den er skrevet med intelligens, åndfuldhed og hjertet på rette sted, og en evne til at sætte ord sammen på en underfundig og genklangsskabende måde som jeg sjældent ser. Jeg kan kun give den min varmeste anbefaling og ser frem til at følge op med Tine, næste gang jeg møder hende.

Jeg håber inderligt at det vil lykkes at lave en engelsk oversættelse en dag, da jeg har mødt mange ikke-dansk talende der også kunne få gavn af de tanker, de redskaber og den måde at være på overfor andre mennesker og medarbejdere som bogen anviser og illustrerer (…)”

Se hele anmeldelsen her:

https://dk.linkedin.com/pulse/vejen-til-v%C3%A6redygtig-ledelse-esben-jannik-bjerrum?trk=public_post_feed-article-content

Vi ser frem til at høre fra jer om I som ledergruppe og organisation, ønsker at blive klogere på, hvordan begreberne Væredygtighed og Væredygtig ledelse kan skabe værdi og styrket nærvær hos jer.

Kontakt Tine Nyholm på mail: tn@commitmentlab.dk eller ring på tlf: 31 17 09 17

Facebook
Twitter
LinkedIn