Anmeldelse i Magasinet Plenum

TAK til Skolelederforeningen for anmeldelse af bogen ’Væredygtig ledelse®og humanokratisk praksis’ i Magasinet Plenum, nr. 5 der udkom her fredag d. 8. december 2023 

Knud Nordentoft “anbefaler bogen på det allerbedste. Den er et must, og den kan læses, gribes og begribes af enhver skoleleder i Danmark.”

’Væredygtig ledelse®og humanokratisk praksis’

uddrag fra anmeldelse af Knud Nordentoft, fredag d. 8. december 2023

”Denne bog af Tine Nyholm er bestemt meget interessant og relevant for ethvert ledelsesteam på skoler i Danmark.

Forfatteren rammer plet med bogen, og hun har meget på hjerte. Således bliver bogen et godt og nu uundværligt tilskud til den baggrundsviden, ledelsen skal have og samtidig arbejde med, når dens ledelse gøres til et meningsfuldt og værdifuldt fag. Dette gælder både på et personligt og på et organisatorisk plan.

(…)

Udover disse vægtige kapitler med gode og inspirerende cases og motivationer til eftertanker, er bogen også forsynet med et forord af professor Claus Nygaard, forfatterens eget forord og introduktion. Endvidere er der en omfattende litteraturliste, oversigt over tilladelser, afsluttende takke-afsnit fra forfatteren samt forfatterbeskrivelse og ordregister.

Der er kort sagt, alt hvad der skal være og mere til!

(…)

Tine Nyholm er i sin bog hele tiden på et godt og solidt videnskabeligt fundament. Hun henviser til og bruger mange dygtige og anerkendte teoretikere fra den store verden og også fra Danmark, eksempelvis Étienne Wenger, Daniel Goleman, Steen Hildebrandt, Knud Illeris og Kim Gørtz.

Som et godt eksempel på en væredygtig leder nævner forfatteren bl.a. Barack Obama, der dygtigt kunne rumme andre mennesker, særligt dem der var forskellige fra ham selv, og han har utallige gange i f.eks. klimadebatten invitereret ind igen og igen til demokratisk og global samtale, der favnede og respekterede diversitet og forskellighed.

Jeg anbefaler bogen på det allerbedste. Den er et must, og den kan læses, gribes og begribes af enhver skoleleder i Danmark. Den bør først og fremmest læses og bruges til fælles kompetenceudvikling af ethvert ledelsesteam!”

Se hele anmeldelsen her:

https://plenum.skolelederforeningen.org/p/plenum/nr-5-dec-2023/r/31/60-61/5071/1151895

Vi ser frem til at høre fra jer om I som ledergruppe og organisation, ønsker at blive klogere på, hvordan begreberne Væredygtighed og Væredygtig ledelse kan skabe værdi og styrket nærvær hos jer.

Kontakt Tine Nyholm på mail: tn@commitmentlab.dk eller ring på tlf: 31 17 09 17

Facebook
Twitter
LinkedIn